Det er en stor glæde for mig, at Maskinfabrikken Eskimo nu får en ny og stærk ejer.

Det fortjener Maskinfabrikken Eskimo, som er et af de stærkeste brands i vores branche. En unik position, som er blevet opbygget gennem næsten 100 år af dygtige og dedikerede medarbejdere og kunder, som dagligt oplever glæden ved at arbejde med vores værktøj.

Den nye ejer, iTOOLS i Odder, er en yderst seriøs og velkonsolideret dansk virksomhed med den stærkest mulige ejermæssige baggrund.

Derfor er jeg fuld af tillid til, at Maskinfabrikken Eskimo ser ind i en endnu stærkere fremtid. Jeg har valgt at sælge min virksomhed, da den nye ejer har understreget, at de går ind i ejerskabet med en ambition om at investere massivt i innovation og udvidelse af produktpaletten.

Rent produktionsmæssigt forbliver produktionen i Herning, hvorfra virksomheden fortsat vil levere den høje kvalitet, som Maskinfabrikken Eskimo er kendt for.

Jeg har igennem længere tid arbejdet med den nye ejer for at tilrettelægge så god en overgang som overhovedet muligt for såvel medarbejdere som kunder og samarbejdspartnere.

Det betyder, at jeg bliver, til overdragelsen er helt på plads og undervejs kører parløb med adm. direktør Ulrik Bruhn, som bliver den nye mand på broen.

Vi har et godt kendskab til hinanden, eftersom Ulrik i mange år har siddet i bestyrelsen i min anden virksomhed, Jasa Company. iTOOLS’ ambition er, at Maskinfabrikken Eskimo også fremover vil producere verdens bedste murerværktøj.

Lidt om Ulrik: Han begyndte med en gulvhammer i 2004. Målet var at skåne håndværkeren mest muligt, når der skulle lægges gulv. Resultatet blev en løsning, hvor håndværkeren i stående stilling kan slå gulvbrædder på plads. I dag står Ulrik i spidsen for en produktportefølje, som omfatter et bredt og dybt sortiment af ergonomiske kvalitetsprodukter til håndværkere.

Når jeg ser tilbage på mine mange år i Maskinfabrikken Eskimo, så er jeg stolt over udviklingen, hvor vi i de sidste otte år har tredoblet omsætningen, mangedoblet indtjeningen og fået mange flere både danske og udenlandske kunder. Vi har udviklet vores sortiment og ikke mindst formået at fastholde en produktion i Herning, som, alle ellers spåede, ville blive outsourcet.

Jeg vil gerne sige tak til alle, der har været en del af succesen. Medarbejderne især, men også til kunder og samarbejdspartnere.

Jeg glæder mig til at følge Maskinfabrikken Eskimo, der om to år kan fejre sin 100-års fødselsdag.

 

Pressekontakter:

Søren

Søren Madsen
Direktør, Jasa Company A/S
madsen@jasaco.dk
mobil 2125 4008

Ulrik

Ulrik Bruhn
Adm. direktør, iTOOLS I/S
ulrik@itools.dk
mobil 2999 8222