At blive svend er noget helt særligt, og med et velfortjent svendebrev i hånden følger der selvfølgelig både svendegilde og gaver med. Men hvad giver man lige en kommende svend eller en lærling, der snart er udlært, i svendegave? 

I dag findes der er hav af muligheder, når det kommer til svendegaver. Førhen var det oplagt, at en svend fik et værktøj inden for sit fag, og den tradition holder vi i hævd hos Eskimo®. Overrask eksempelvis murersvenden med en forkromet murerske eller den nyuddannede brolægger med en forkromet chaussehammer. 

Murskeen har et smukt håndtag i mahogni og leveres i en praktisk gavepose i stof, mens chaussehammeren leveres i en flot gaveæske. Derudover tilbyder vi en murerske formet som en øloplukker samt en forkromet murerhammer. Vores gaveartikler kan selvfølgelig også gives til jubilæer eller som en erkendtlighed i forbindelse med en særlig dag.

Gave Murerske
Gave Murerske

Leveres i gavepose

Læs mere
Gave Murerhammer
Gave Murerhammer

Leveres i gaveæske

Læs mere
Gave Chaussehammer
Gave Chaussehammer

Leveres i gaveæske

Læs mere

Vidste du … 

At der findes mange forskellige traditioner, når det kommer til fejringen af nye svende? I 1960’erne måtte udlærte svende tiltale deres mester med “du”. I dag afholder man typisk et svendegilde, men det ses også at nye murersvende “tildrikkes”.

Det foregår ved at de nye svende drikker af en pokal, der meget passende også kaldes “Velkomsten”. Pokalen er fra 1772 og opbevares til dagligt på Nationalmuseet. Selve traditionen med tildrikning af nye murersvende er endnu ældre.